Suomen lippu liehuu Sotamuseon Maneesin oven vieressä.

Sotamuseon vuosi 2018: kävijäennätys

Kiinnostus museoita kohtaan on viime vuosina kasvanut, ja Sotamuseokin on ollut vahvasti trendissä mukana. Vuosi 2018 jää historiaan tähänastisena ennätysvuotena, mitä tulee Sotamuseon näyttelyiden kävijämäärään: näyttelyihin tehtiin kaikkiaan 131 647 vierailua.

Sotamuseolla oli avoinna kolme Suomenlinnassa sijaitsevaa näyttelykohdetta: perinteiset Sotamuseon Maneesi ja sukellusvene Vesikko sekä kokonaan uutena näyttelytilana Tykistömaneesi. Vuosi 2018 oli Puolustusvoimien 100-vuotisjuhlavuosi, ja Sotamuseon tärkein panostus juhlavuoteen oli laajan Puolustusvoimat 100 vuotta sodan ja rauhan töissä -näyttelyn toteuttaminen.

Kävijöiden kokonaispotista juhlanäyttelyn osuus oli 71 515 henkilöä, sukellusvene Vesikkoon puolestaan tutustui 60 132 henkilöä.

Sotamuseon kokelmapalvelut vuonna 2019

Sotamuseon esinekokoelmien muutto Vantaalle Museoviraston kokoelma- ja konservointikeskukseen jatkuu vuonna 2019. Muuton ja kokoelmien järjestämisen vuoksi asiakaspalvelu – esimerkiksi esinelainat, lahjoitusten vastaanotto, tietopyynnöt kokoelmista ja tutkijapalvelu – on suljettu 1.10.2019 saakka. Tämän jälkeenkin asiakaspalvelu on rajoitettua loppuvuonna 2019.

Puolustusvoiminen kuva-arkisto muutti Kokoelmakeskukseen Vantaalle syksyllä 2018, ja asiakaspalvelu on käynnistynyt vuoden 2019 alussa. Kuvapalvelut, kuten tietopalvelupyynnöt, kuvien tilaaminen ja toimittaminen, toteutetaan sähköisesti. Tutkimustilojen puuttumisen takia kuvamateriaaliin ei voi tulla tutustumaan henkilökohtaisesti.

Lisätietoja:
Sotamuseon johtaja Harri Huusko
Sotamuseon kokoelmayksikön johtaja Anssi Saari
Puolustusvoimien kuva-arkiston päällikkö Johanna Palokangas
sotamuseo@mil.fi, etunimi.sukunimi@mil.fi

Sotamuseolla omat Facebook-sivut

Käy tutustumassa ja tykkäämässä https://www.facebook.com/sotamuseofi/