Ajankohtaista

Suomen lippu liehuu Sotamuseon Maneesin oven vieressä.

Viron vapaussota 1918–1920. Viron liittolaiset -näyttely Sotamuseon Maneesissa

Sotamuseon Maneesissa Suomenlinnassa avautui 11.9.2019 yleisölle näyttely Viron vapaussota 1918–1920. Viron liittolaiset. Näyttely on avoinna 15.10.2019 asti. Näyttely keskittyy suomalaisiin, ruotsalaisiin ja tanskalaisiin vapaaehtoisiin, jotka osallistuivat taisteluihin Viron rintamilla. Lisäksi kerrotaan brittiläisen laivasto-osaston Virolle antamasta tuesta.

Kiertonäyttelyn ovat koonneet Viron suurlähetystö ja Viron Sotamuseo. Näyttelyssä esillä olevat kunniamerkit ovat Pertti Ramstedtin kokoelmista.

Pääsylipun hintaan kuuluvia tietoiskuja Sotamuseon näyttelyissä

Sotamuseon Maneesissa ja sukellusvene Vesikossa järjestetään päivittäin lyhyitä tietoiskuja, jotka toimivat johdantoina näyttelyiden sisältöön. Esittelyt sisältyvät pääsylipun hintaan (7 € normaalihinta, 4 € alennusryhmät). Suomenkielinen esittely Sotamuseon Maneesin näyttelyyn alkaa klo 11.30, Vesikon tietoisku puolestaan klo 15.00. Tervetuloa! (Huom: Sotamuseo pidättää oikeuden peruuttaa tietoisku(t) esteen sattuessa.)

Vuonna 2019 tarjoamme koululaisryhmille ilmaisia opastuksia

Opettajan kanssa liikkuvilla koululais- ja opiskelijaryhmillä on ollut vapaa pääsy Sotamuseon näyttelyihin. Vuonna 2019 myös opastukset ovat em. ryhmille ilmaisia. Opastus on varattava etukäteen joko sähköpostilla sotamuseo (at) mil.fi tai numerosta 0299 530 261 (Sotamuseon Maneesi).

Tiedote

Sotamuseon kokelmapalvelut vuonna 2019

Sotamuseon esinekokoelmien muutto Vantaalle Museoviraston kokoelma- ja konservointikeskukseen jatkuu vuonna 2019. Muuton ja kokoelmien järjestämisen vuoksi asiakaspalvelu – esimerkiksi esinelainat, lahjoitusten vastaanotto, tietopyynnöt kokoelmista ja tutkijapalvelu – on suljettu 1.10.2019 saakka. Tämän jälkeenkin asiakaspalvelu on rajoitettua loppuvuonna 2019.

Puolustusvoimien kuva-arkisto muutti Kokoelmakeskukseen Vantaalle syksyllä 2018, ja asiakaspalvelu on käynnistynyt vuoden 2019 alussa. Kuvapalvelut, kuten tietopalvelupyynnöt, kuvien tilaaminen ja toimittaminen, toteutetaan sähköisesti. Tutkimustilojen puuttumisen takia kuvamateriaaliin ei voi tulla tutustumaan henkilökohtaisesti.

Lisätietoja:
Sotamuseon johtaja Harri Huusko
Sotamuseon kokoelmayksikön johtaja Anssi Saari
Puolustusvoimien kuva-arkiston päällikkö Johanna Palokangas
[email protected], [email protected]

Sotamuseolla omat Facebook-sivut

Käy tutustumassa ja tykkäämässä https://www.facebook.com/sotamuseofi/