Osiot
Valikko

Puolustusvoimat – 100 vuotta sodan ja rauhan töissä

Sotamuseon Maneesi ulkoa

Puolustusvoimat – 100 vuotta sodan ja rauhan töissä -näyttelyssä voi tutustua Suomen puolustusvoimien vaiheisiin itsenäisyyden aikana.

Koronatilanteen vuoksi Sotamuseon näyttelyt on päätetty pitää suljettuina 30.4.2021 asti.

Näyttely on esillä kahdessa eri rakennuksessa: Sotamuseon Maneesissa sijaitseva näyttelyosio kertoo Suomen itsenäisyyden ajan neljästä sodasta: sisällissodasta 1918, talvisodasta 1939–1940, jatkosodasta 1941–1944 ja Lapin sodasta 1944–1945.

Yleisnäkymä Sotamuseon Maneesin näyttelystä Sisällissota-vitriini Sotamuseon Maneesissa

Ilmatorjunta-dioraama Sotamuseon Maneesissa Jatkosodan sotilas Sotamuseon Maneesin näyttelyssä

Näyttely jatkuu viereisessä Tykistömaneesissa, jossa esitellään Suomen puolustusvoimien toimintaa sotien jälkeisestä ajasta nykypäivään.

Kuntomaneesin sisäänkäynti     Univormu m62 Kuntomaneesin näyttelyssä

Draken-simulaattori Kuntomaneesin näyttelyssä Kokeiluvarusteosio Kuntomaneesin näyttelyssä

Avoinnaoloajat