Osiot
Sotamuseo

Puolustusvoimat – 100 vuotta sodan ja rauhan töissä

Sotamuseon Maneesi ulkoa

Puolustusvoimat – 100 vuotta sodan ja rauhan töissä -näyttelyssä voi tutustua Suomen puolustusvoimien vaiheisiin itsenäisyyden aikana.

Sotamuseon Maneesi on suljettu perjantaina 27.11. kuvausten takia. Tykistömaneesin näyttely on avoinna ja sinne on ilmainen sisäänpääsy.

Näyttely on esillä kahdessa eri rakennuksessa: Sotamuseon Maneesissa sijaitseva näyttelyosio kertoo Suomen itsenäisyyden ajan neljästä sodasta: sisällissodasta 1918, talvisodasta 1939–1940, jatkosodasta 1941–1944 ja Lapin sodasta 1944–1945.

Yleisnäkymä Sotamuseon Maneesin näyttelystä Sisällissota-vitriini Sotamuseon Maneesissa

Ilmatorjunta-dioraama Sotamuseon Maneesissa Jatkosodan sotilas Sotamuseon Maneesin näyttelyssä

Näyttely jatkuu viereisessä Tykistömaneesissa, jossa esitellään Suomen puolustusvoimien toimintaa sotien jälkeisestä ajasta nykypäivään.

Kuntomaneesin sisäänkäynti     Univormu m62 Kuntomaneesin näyttelyssä

Draken-simulaattori Kuntomaneesin näyttelyssä Kokeiluvarusteosio Kuntomaneesin näyttelyssä

Avoinnaoloajat

Puolustusvoimat – 100 vuotta sodan ja rauhan töissä -näyttely Sotamuseon Maneesissa ja Tykistömaneesissa (Iso Mustasaari, Suomenlinna, Helsinki) on avoinna päivittäin klo 11.00–16.30. Viimeinen sisäänpääsy klo 16.00..