Kesäkausi alkoi Sotamuseon näyttelyissä

Sotamuseon näyttelyt Suomenlinnassa ovat siirtyneet kesäaukioloaikoihin. Sotamuseon Maneesi ja Tykistömaneesi ovat olleet 1.5. lähtien avoinna joka päivä klo 11-18. Sukellusvene Vesikko avautuu talvikauden kiinniolon jälkeen maanantaina 9.5. Vesikko on maneesien tapaan avoinna päivittäin klo 11-18. Kesäaukioloajat ovat voimassa 30.9. saakka.

Kesän aloitus 4.6.-6.6.2022 Sotamuseossa

Lauantaista 4.6. maanantaihin 6.6. Sotamuseossa vietetään "superviikonloppua", johon sisältyy sekä Puolustusvoimain lippujuhlan päivä että Suomenlinnan museopäivä. Näyttelyihin on ilmainen sisäänpääsy, ja kaikissa kohteissa on tarjolla lukuisia maksuttomia opastuksia. Ainutlaatuinen tilaisuus nähdä Mannerheimin pronssinen kuolinnaamio ja Lauri Törnin baretti, jotka ovat esillä ainoastaan tapahtumapäivinä. Sotilaskotiauto palvelee Maneeseilla (Suomenlinna C77 ja 81) sunnuntaina ja maanantaina. Tutustu ohjelmatarjontaan (oikeudet muutoksiin pidätetään).

Sotamuseon julkaisuja Puolustusvoimien julkaisujen verkkokaupassa

Kesällä 2021 julkaistu Suomalaiset sota-alukset 1918–1927 (Juha Joutsi) esittelee itsenäisen Suomen laivaston ensimmäisen vuosikymmenen aikana käytössä olleet alukset, jotka olivat pääasiassa vuonna 1918 venäläisiltä Suomeen jääneitä laivoja. Kirjaa voi ostaa Sotamuseon Tykistömaneesin museokaupasta hintaan 23,45 € sekä Puolustusvoimien julkaisujen verkkokaupasta hintaan 32,83 € + postikulut.

Sukellusveneet Suomessa -näyttelyjulkaisusta (2014) on otettu uusi, korjattu painos. Kirjaa voi ostaa Tykistömaneesin museokaupasta 10 euron hintaan. Puolustusvoimien julkaisujen verkkokaupassa sen hinta on 20,40 € + postikulut.

Puolustusvoimien julkaisujen verkkokauppaan

Korona-ajan ohjeita

Turvallisesti museossa

Seuraa sotamuseota Facebookissa