Hyppää sisältöön

Kuvapalvelut

Kuva-arkiston aineisto

Kuva-arkistosta löytyy laaja aineisto itsenäisen Suomen puolustusvoimista aina 1800-luvun lopulta 2000-luvun puoliväliin asti. Aihekokonaisuuksia ovat mm. vapaussota, Puolustusvoimat 1920–30-luvulla, suojeluskunnat, ilmakuvat 1920–1930-luvuilta, talvi- ja jatkosota, rauhanturvaaminen ja Puolustusvoimien toiminta sotien jälkeiseltä ajalta aina 2000-luvulle asti. Kuvia löytyy kaikista puolustushaaroista ja aselajeista, kalustosta ja koulutuksesta. Arkistossa ei ole kuvia Puolustusvoimissa tällä hetkellä koulutus- ja operatiivisessa käytössä olevasta kalustosta tai toiminnasta.

Tilaukset ja tiedustelut

Kuva-arkistosta voi tilata kuvia omaan käyttöön ja julkaisuihin. Arkisto toimittaa kuvia vain digitaalisina tallenteina; paperivedoksia arkistosta ei voi tilata. Yhteydenotot voi tehdä sähköpostilla tai puhelimitse.

Kuva-arkiston talvi- ja jatkosodan sekä Lapin sodan aineisto on nähtävillä http://sa-kuva.fi/-palvelussa sekä Finnassa www.finna.fi -sivuilla. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä omaan käyttöön ja julkaisuihin. Kuvia julkaistaessa on lähteeksi merkittävä "SA-kuva".

Puolustusvoimien kuva-arkisto

Lahjoitukset

Kuva-arkisto ottaa vastaan lahjoituksia, jotka liittyvät Suomen sotahistoriaan ja Puolustusvoimien toimintaan. Lahjoituksen vastaanottamisen edellytyksenä on, että kuvista on taustatiedot ja aineistoa ei ole jo ennestään arkiston kokoelmissa.

Yhteystiedot

Kuvatilaukset: [email protected]
Puolustusvoimien kuva-arkiston päällikkö: Johanna Palokangas (0299 530256)  
Arkistonhoitaja Päivi Vestola (0299 530342)

Asiakaspalvelu avoinna tiistaista torstaihin

´