Palvelut

Lauri Haavisto opastaa Sotamuseon näyttelyssä. Kuva Puolustusvoimat.

Sotamuseo tarjoaa palveluita museon näyttelyissä vieraileville yksittäiskävijöille ja ryhmille. Museo palvelee myös Suomen sotahistoriasta yleisesti kiinnostuneita henkilöitä.

Palveluita museovieraille

Sotamuseolta voi varata ryhmille opastuksia näyttelyissä. Koululaisille on materiaalia ennakolta tutustuttavaksi ja tehtäviä, joita voi suorittaa museovierailun aikana näyttelyissä. Sotamuseon näyttelyissä on myyntipisteitä, joista voi ostaa muun muassa kirjallisuutta, postikortteja ja multimediatuotteita.

Muita palveluita

Sotamuseo vastaa puolustusvoimien kuva-arkistotoiminnasta ja siihen kuuluvista kuvapalveluista. Museo tarjoaa myös esinekokoelmiinsa liittyviä palveluja. Sotamuseo myöntää omaan alaansa kuuluvia kulttuuriesineiden maastavientilupia sekä sukelluslupia puolustusvoimien omaisuutta oleville sota-alusten hylyille.

Ajankohtaista palveluihin liittyen

Sotamuseo siirtää kokoelmiaan Vantaan kokoelmakeskukseen, mikä rajoittaa huomattavasti museon palveluita vuonna 2018:

  • Puolustusvoimien kuva-arkisto on suljettu 1.1.–31.12.2018. Kiinnioloaikana arkisto ei ota vastaan eikä käsittele tietopalvelupyyntöjä tai kuvatilauksia eivätkä arkistokäynnit ole mahdollisia.
  • Sotamuseon kokoelmapalvelut (esineiden lainaus, tutkimus, kuvaaminen, tietopalvelu yms.) on suljettu ja avataan seuraavan kerran vuonna 2019 erikseen ilmoitettavana ajankohtana.

Tiedustelut: sotamuseo(at)mil.fi.