Sotamuseon Maneesissa. Kuva Anna Huovinen.

Eläydy Suomen sotahistoriaan Sotamuseossa

Sotamuseo tallentaa kokoelmiinsa Suomen sota- ja asehistoriaan sekä Puolustusvoimien vaiheisiin liittyviä esineitä ja kuvia. Sotamuseon näyttelyt ulottuvat ajallisesti menneiden vuosisatojen sodista nykyaikaiseen kriisinhallintaan.

Vuonna 1929 perustettuun Sotamuseoon on vuosikymmenten aikana talletettu satoja tuhansia Suomen sotahistoriaan liittyviä esineitä ja valokuvia ja ne ovat laajimmat sotahistorialliset kokoelmat Suomessa. Kokoelmien täydentäminen, hoito ja tutkimus muodostavat museotoiminnan perustan. Museon kokoelmiin sisältyy valtava määrä tietoa ja toinen Sotamuseon perustehtävistä onkin saattaa tämä tieto kansalaisten ulottuville. Näyttelyt ovat museon tärkein kanava tiedon jakamiseksi yleisölle.

Sotamuseon toimisto ja kokoelmatoiminnot sijaitsevat Helsingin Kruununhaassa. Sotamuseon näyttelykohteet, Sotamuseon Maneesi ja Sukellusvene Vesikko, ovat Suomenlinnassa.

Sotamuseo tarjoaa sotahistoriaan liittyvää osaamista ja palveluja suurelle yleisölle, Puolustusvoimille ja muille viranomaisille sekä alan tutkijoille. Sotamuseon näyttelyissä vierailee vuosittain yli 60 000 kävijää ja sen kuva-, kokoelma- ja tietopalveluja käyttävät lisäksi tuhannet muut asiakkaat.

Avoinna olevat näyttelyt

Ajankohtaista

Sotamuseon Liisankadun näyttely on suljettu tilojen heikentyneen kunnon vuoksi 1.5.2016 alkaen. Korvaavaa tilaa Sotamuseon Liisankadun näyttelylle ja muulle toiminnalle selvitetään parhaillaan.

Sotamuseon Suomenlinnan kohteet Vesikko ja Maneesi ovat avoinna normaalisti. Suomenlinnan Maneesin näyttely Autonomiasta Atalantaan tarjoaa tietoa Suomen sotahistorian merkittävimmistä vaiheista pähkinänkuoressa. Sukellusvene Vesikko puolestaan on aito ja harvinainen museokohde toisen maailmansodan ajoilta. Suomenlinnan kohteet ovat avoinna 9.5.–2.10. päivittäin klo 11–18.